Γιαννοπούλου, Βασιλική and Πετρίδου, Γεωργία and Τριανταφυλλίδου, Καλλιόπη (2003) Ελαιοκομικά προϊόντα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp36_2003.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Σήμερα η Ελλάδα είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα στην παραγωγή ελαιολάδων και τέταρτη στην παραγωγή βρώσιμων ελιών. Η μέση ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 220.000 περίπου τόνους ελαιολάδου και σε 70.000 περίπου τόνους βρώσιμων ελιών, που αντιπροσωπεύουν το 15% και 10% της παγκόσμιας παραγωγής αντίστοιχα. Στην Ελλάδα η ελιά είναι καλλιέργεια με πού μεγάλη διάδοση. Έχει αναπτυχθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά όπου συναντά άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες για την ανάπτυξή της. Η εξάπλωση της ελαιοκαλλιέργειας είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο είδος καρποφόρων δένδρων και καταλαμβάνει πάνω από 6,5 εκατομμύρια στρέμματα. Η καλλιέργεια της ελιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχει τη μορφή μονοκαλλιέργειας και το ελαιόλαδο αποτελεί το αποκλειστικό εισόδημα των κατοίκων.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κωτίδης Δημήτριος |
Uncontrolled Keywords: | Τύποι ελαιολάδου, Βιολογικό ελαιόλαδο, Κριτήρια Ποιότητας, Ελαιοκαλλιέργεια |
Subjects: | Ε > Ελαιουργία και ελαιουργεία Ε > Ελαιόλαδο Ε > Ελιά |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 25 Mar 2015 07:47 |
Last Modified: | 21 Sep 2015 09:33 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1127 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |