Παραλακτικότητα στη χημική σύνθεση αγελαδινού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Παλιάτσου, Ελένη (2021) Παραλακτικότητα στη χημική σύνθεση αγελαδινού γάλακτος χωρίς λακτόζη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG43_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η παραλλακτικότητα στη χημική σύνθεση εμπορικών δειγμάτων αγελαδινού γάλακτος χωρίς λακτόζη από διαφορετικές παρτίδες παραγωγής. Στο θεωρητικό μέρος της εργασίας γίνεται μια εκτενής αναφορά στην σημαντικότητα του γάλακτος στη ζωή μας, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καθώς και στην τεχνολογία παρασκευής. Επιπλέον αναφέρεται η ανάγκη παραγωγής γάλακτος χωρίς λακτόζη, για το λόγο της δυσανεξίας και την αντιμετώπιση της και για τον τρόπο διάσπασης της γλυκόζης. Στο πειραματικό μέρος αναλύθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε 20 δείγματα αγελαδινού γάλακτος χωρίς λακτόζη που πωλούνται συσκευασμένα σε μεγάλα καταστήματα τα οποία προέρχονται από 5 διαφορετικές εταιρίες. Συγκεκριμένα προσδιορίστηκε η χημική σύνθεση του γάλακτος, οι φυσικοχημικές του ιδιότητες, ο έλεγχος νοθείας σε νερό και η θερμική του επεξεργασία. Με την ολοκλήρωση του πειραματικού μέρους της παρούσας εργασίας τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με συναφή επιστημονική βιβλιογραφία. Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως δεν υπάρχει σημαντική παραλλακτικότητα μεταξύ των δειγμάτων της ίδιας εταιρίας

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Αγελαδινό γάλα, Λακτόζη, Χημική σύνθεση, Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, Θερμική επεξεργασία.
Subjects: Γ > Γαλακτοκομία
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Sep 2021 09:56
Last Modified: 09 Sep 2021 09:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11247

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top