Τάνιος, Ευάγγελος (2005) Παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο νομό Σερρών (ΣΕΡΓΑΛ Α.Ε.). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp11_2005.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (274kB) |
Abstract
Η εισκόμιση γάλακτος σε καθημερινή βάση είναι 13 τόνοι. Το γάλα αυτό η βιομηχανία το παίρνει από κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών. Η παραλαβή του γάλακτος γίνεται από ειδικές παγολεκάνες που διαθέτουν οι κτηνοτρόφοι για την συγκέντρωση του γάλακτος, με ειδικά αυτοκίνητα βυτία της εταιρίας. Στην συνέχεια στο εργοστάσιο εξετάζεται αντιπροσωπευτικό δείγμα από κάθε διαμέρισμα του βυτίου. Το γάλα που έχει ήδη ψυχθεί αν δεν βρεθεί κάποιο πρόβλημα στα δείγματα που έχουν παρθεί , διαβιβάζεται κατευθείαν στις δεξαμενές αποθηκεύσεως νωπού γάλακτος. Με το τρόπο αυτό η βιομηχανία δίνει κίνητρα στους αγρότες να εκτρέφουν ζώα και να μην εγκαταλείπουν τα χωριά τους και να διατηρείται έτσι ένας σημαντικός παράγοντας πλούτου για τον νομό.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κωτίδης Δημήτριος |
Uncontrolled Keywords: | Σερραϊκή βιομηχανία γάλακτος Α.Ε., Παστερίωση γάλακτος |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 24 Mar 2015 15:54 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 11:16 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1114 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |