Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων τυριού "γκούντα" που πωλούνται επί ζυγίω σε καταστήματα τροφίμων της πόλης της Φλώρινας

Καλυβιώτης, Αθανάσιος (2020) Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων τυριού "γκούντα" που πωλούνται επί ζυγίω σε καταστήματα τροφίμων της πόλης της Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG18_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων τυριού Gouda, που πωλούνται επί ζυγίω στα καταστήματα τροφίμων της Φλώρινας. Με τυχαία επιλογή αγοράστηκαν 6 δείγματα τυριού Gouda και με πειραματικές αναλύσεις προσδιορίστηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών. Πιο συγκεκριμένα, στα δείγματα αρχικά μετρήθηκε η τιμή της ενεργού οξύτητας (pH), ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας των δειγμάτων σε γαλακτικό οξύ, πρωτεΐνες, λίπος τέφρα και χλωριούχο νάτριο. Με το πέρας των αναλύσεων συγκεντρώθηκαν τα αποτελέσματά τους και συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα προηγούμενων ερευνών. Η μελέτη έδειξε πως δεν υπήρχαν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ των αποτελεσμάτων της εργασίας μας και των υπολοίπων ερευνών, καθώς και με τις διατάξεις του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Τυρί Gouda, Χημική σύνθεση, Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, Διατροφική αξία
Subjects: Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Dec 2020 11:12
Last Modified: 01 Dec 2020 11:12
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10709

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top