Παραγωγή και ποιότητα μαλακού τυριού μυζήθρα

Παλάντζας, Γεώργιος (2020) Παραγωγή και ποιότητα μαλακού τυριού μυζήθρα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG5_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (990kB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσουμε και να αναλύσουμε τα βήματα που ακολουθούνται για την παραγωγή και την ποιότητα της μυζήθρας. Μελετήσαμε τη σύσταση του γάλακτος που παράγεται στη χώρα μας κυρίως πρόβειου και γίδινου. Αναλύεται η σύσταση του τυρογάλακτος που παράγεται από διάφορα ελληνικά τυριά καθώς και η αξιοποίηση του στη χώρα μας. Εξετάσαμε την γαλακτοπαραγωγή στην Ελλάδα κυρίως τα πρώτα χρόνια ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τότε αναγκάστηκαν να εκσυγχρονιστούν οι περισσότερες βιομηχανίες επεξεργασίας του γάλακτος. Επίσης αναφέρονται τα οργανικά και τα ανόργανα συστατικά των τυροκομικών προϊόντων που παράγονται στις μονάδες επεξεργασίας γάλακτος καθώς και τα βήματα για την παραγωγή πολλών παραδοσιακών τυριών. Εξετάσαμε την νοθεία του γάλακτος και τις τακτικές που ακολουθούμε για να εντοπίσουμε κάποια νοθεία στο γάλα καθώς για την παραγωγή ενός προϊόντος με εξαιρετική ποιότητα έχει μεγάλη σημασία να είναι εξαιρετική και η ποιότητα της πρώτης ύλης. Για αυτό το λόγο αναλύσαμε και τα συστήματα HACCP και το σωστό τρόπο λειτουργίας τους για να είναι επιτυχημένη η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος ποιότητας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιότσιας Αρσένιος
Uncontrolled Keywords: Μυζήθρα, Τυριά
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 06 Nov 2020 10:52
Last Modified: 26 May 2021 07:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10666

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top