Η αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων από τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης

Φουκίδου, Αναστασία and Φούσιας, Νικόλαος (2018) Η αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων από τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC58_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το παρόν έργο έχει ως αρχικό στόχο την κατανόηση της δομής του διαδικτύου και της χρήσης των κοινωνικών δικτύων, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας καθώς υπάρχει τρομερή ανάπτυξη της τεχνολογίας. Αναλύονται ακόμη οι έννοιες του μάρκετινγκ και του μάρκετινγκ μέσω κοινωνικών δικτύων γιατί το κεντρικό ζήτημα της έρευνας είναι η διερεύνηση της αξιοποίησης των κοινωνικών δικτύων από τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό, εκτός από δευτερογενή έρευνα πραγματοποιήθηκε και πρωτογενή έρευνα, η οποία διεκπεραιώθηκε με τη μέθοδο ποσοτικής έρευνας και τη διανομή ερωτηματολογίου με την προσωπική μέθοδο. Τα στοιχεία της έρευνας που προκύπτουν από 164 συμμετέχοντες επιχειρηματίες, είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρηματιών πλέον, κάνει χρήση των κοινωνικών δικτύων καθώς αυτά, όπως αποδεικνύεται από την έρευνα και τις αντιλήψεις των ερωτώμενων, επηρεάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες του κόσμου και αυξάνουν μάλιστα και τις πωλήσεις της επιχείρησης. Τα ευρήματα της έρευνας κρίνονται σημαντικά, με απαραίτητη ωστόσο τη διεξαγωγή μελλοντικής έρευνας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τριανταφυλλίδου Αμαλία
Uncontrolled Keywords: Social media, Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Επιχειρήσεις, Θεσσαλονίκη, Επιχειρηματίες, Προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.
Subjects: Δ > Διαδικτυακό μάρκετινγκ
Ε > Επιχειρήσεις - Πληροφορική
Ε > Επιχειρησιακή δραστηριότητα
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 26 Jun 2019 07:46
Last Modified: 26 Jun 2019 07:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10005

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top