Χρηματοοικονομική ανάλυση ανώνυμης εταιρίας = Financial analysis of an anonymous society corporation

Ιωαννίδου, Ελένη (2009) Χρηματοοικονομική ανάλυση ανώνυμης εταιρίας = Financial analysis of an anonymous society corporation. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
L22_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) είναι κεφαλαιουχική εταιρεία, της οποίας το κεφάλαιο της είναι διαιρεμένο σε μετοχές. Το νομικό της πλαίσιο διαμορφώθηκε από τον κωδικοποιημένο νόμο 2190/1920 «Περί Ανωνύμων Εταιρειών», που αποτέλεσε και το επιμέρους «Δίκαιο της Α.Ε.». Σύμφωνα με το Εμπορικό Δίκαιο η Α.Ε. είναι πάντα εμπορική εταιρεία ακόμα και όταν δεν ασκεί εμπορία. Ανώνυμη Εταιρεία πρέπει να διατηρεί ορισμένες διατυπώσεις δημοσιότητας, οι οποίες προστατεύουν τους καλόπιστους τρίτους και τους συναλλασσόμενους. Μέσα σε αυτές είναι η δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων κατά ορισμένο τρόπο (δηλ. τον Ισολογισμό, τα Αποτελέσματα Χρήσεως και Αποτελέσματα Διαθέσεως τηρώντας το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και σε μία πολιτική εφημερίδα. Στις Α.Ε. το εταιρικό κεφάλαιο διαιρείται σε ίσα μέρη, τις μετοχές, οι οποίες είναι ανώνυμες ή ονομαστικές, και μεταβιβάζονται ελεύθερα, εκτός αν το καταστατικό υποβάλλει το μεταβιβαστό σε ορισμένους περιορισμούς («δεσμευμένες μετοχές»). Κάθε μέτοχος ευθύνεται μέχρι και το ποσό της εισφοράς του.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καλημέρης Αθανάσιος
Uncontrolled Keywords: Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας, Χρηματοοικονομική ανάλυση Ανώνυμης Εταιρείαw, Παρουσίαση εταιρεία Λεονταρίδης Κ. ΑΒΕΕ, Εταιρεία επίπλων
Subjects: Α > Ανώνυμες εταιρίες - Δίκαιο και νομοθεσία - Ελλάδα
Ε > Επιχειρήσεις - Χρηματοοικονομική διοίκηση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 21 Mar 2015 08:11
Last Modified: 31 Mar 2015 12:03
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/993

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top