Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: οι καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας

Χατζησάββα, Αικατερίνη (2009) Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: οι καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap98_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (11MB)

Abstract

Η εργασία αυτή πραγματεύεται το θέμα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της δυτικής Μακεδονίας. Αρχικά κάνει μια μικρή εισαγωγή στο θέμα με μια γενικότερη αναφορά στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Το πρώτο αυτό τμήμα της εργασίας αρχίζει με μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην παρουσία και τη χρήση των φυτών αυτών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Παράλληλα αποσαφηνίζει τους όρους που σχετίζονται με το θέμα και αναφέρεται στα βασικά παρασκευάσματά τους. Στη συνέχεια αναφέρεται με συντομία σε βασικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδας. Τέλος, καταπιάνεται σε γενικές γραμμές με τα ζητήματα της τυποποίησης και της εμπορίας τους. Το δεύτερο τμήμα της εργασίας ασχολείται λεπτομερειακά με τα αντίστοιχα φυτά της δυτικής Μακεδονίας και την καλλιέργειά τους. Συγκεκριμένα, ασχολείται με την εγκατάσταση, τη φροντίδα, τη συγκομιδή, την επεξεργασία και τις χρήσεις τους, καθώς και τα χημικά συστατικά τους. Η εργασία τελειώνει με μια σύντομη αναφορά στις ασθένειες που αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια των φυτών αυτών και την παράθεση της βιβλιογραφίας και των άλλων πηγών στις οποίες βασίστηκε.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Καλλιέργεια αρωματικών φυτών (Δυτ. Μακεδονία), Ιδιότητες φαρμακευτικών φυτών
Subjects: Α > Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση
Φ > Φαρμακευτικά φυτά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 21 Mar 2015 06:46
Last Modified: 31 Mar 2015 08:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/988

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top