Γεωργικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα: χρήσεις, ωφέλειες και επιδράσεις στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και την υγεία των καταναλωτών

Φωκίδου, Λουντμίλα (2009) Γεωργικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα: χρήσεις, ωφέλειες και επιδράσεις στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και την υγεία των καταναλωτών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap35_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα που χρησιμοποιεί σήμερα ο άνθρωπος. Γίνεται περιγραφή της χρησιμότητας και της συμβολής τους στην προστασία της αγροτικής παραγωγής καθώς και των προβλημάτων που εγκυμονεί η χρήση τους. Παρουσιάζεται το νομικό πλαίσιο που καλύπτει την φυτοπροστασία και τη λίπανση των καλλιεργειών στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή ένωση. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις αρνητικές επιδράσεις της χρήσης τους στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Τέλος παρουσιάζονται εναλλακτικοί τρόποι καλλιέργειας και τρόποι περιορισμού της χρήσης τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Λιπάσματα, Ρύπανση των υδάτων, Βιώσιμη γεωργία, Επιδραση στην υγεία, Βιοκτόνα, Ολοκληρωμένης διαχείρισης των επιβλαβών οργανισμών (IPM)
Subjects: Β > Βιολογική γεωργία
Κ > Καταναλωτές - Προστασία
Φ > Φυτοφάρμακα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 21 Mar 2015 06:16
Last Modified: 12 Nov 2015 08:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/982

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top