Μελέτη των φυσικοχημικών και μικροβιολογικών μεταβολών κατά την ωρίμανση της φέτας, γραβιέρας, και κεφαλοτυριού

Φιλιππούσης, Ανδρέας (2009) Μελέτη των φυσικοχημικών και μικροβιολογικών μεταβολών κατά την ωρίμανση της φέτας, γραβιέρας, και κεφαλοτυριού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap141.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Για τον προσδιορισμό των στοιχείων των τυριών έχουν γίνει πολλές μελέτες και επιστημονικές έρευνες. Οι κυριότερες αυτών εξετάζονται και παρακάτω και κυρίως την φυσική και χημική σύσταση των τυριών. Με την βοήθεια της επιστήμης οι αναλύσεις των τυριών σε βιομηχανικό επίπεδο έχουν απλοποιηθεί πολύ και έτσι κερδίζεται χρόνος αλλά υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια στα αποτελέσματα. Έτσι μετά τις κλασσικές μεθόδους θα παρουσιαστούν και οι αναλύσεις με την βοήθεια της foodscan όπου μετρούν χημική σύσταση των τυριών. Έτσι με την ανάλυση αυτών των αποτελεσμάτων θα υπάρχει μια σαφή εικόνα για τις μεταβολές των στοιχείων όλων των τυριών (σκληρών και μαλακών) που χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα αλλά και ένα μέσο όρο των αποτελεσμάτων κατά την διάρκεια της παραγωγής ψυγείου και πώλησης ώστε να γίνει η απαραίτητη σύγκριση των τιμών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαβάσης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Μέθοδος Gerber, Φυσικοχημική σύσταση τυριών
Subjects: Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 21 Mar 2015 06:06
Last Modified: 12 Nov 2015 08:43
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/981

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top