Ποιοτικός έλεγχος και εργαστηριακές αναλύσεις ελαιολάδου

Φειζουλάχ, Ναϊάντα (2009) Ποιοτικός έλεγχος και εργαστηριακές αναλύσεις ελαιολάδου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap129_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία έχει ως κύριο θέμα την εκτενή παρουσίαση του ελαιολάδου, από τη σκοπιά των συστατικών του, των ιδιοτήτων του καθώς και των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητά του και την ιδιοσύστασή του. Το ελαιόλαδο υπήρξε ανέκαθεν κύριο συστατικό τόσο της μεσογειακής δίαιτας, όσο και σημαντικότατος παράγοντας αγροτικής και οικονομικής δραστηριότητας. Τα στοιχεία που παρατίθενται στην εργασία αυτή, είναι ενδεικτικά της διεθνούς και ελληνικής παραγωγής και κατανάλωσης ελαιολάδου και πυρηνελαίου. Παράλληλα, καταδεικνύουν τη σημασία του ελαιολάδου ως διατροφικό προϊόν, αλλά και ως στοιχείο κουλτούρας των πληθυσμών που το παράγουν. Ειδικότερη μνεία γίνεται τόσο για την ποσότητα όσο και το είδος της ελληνικής παραγωγής.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ελαιόλαδο(HACCP), Κατηγορίες ελαιολάδου, Συστατικά ελαιοκάρπου, Μέθοδος ελέγχου ποιότητας
Subjects: Ε > Ελαιόλαδο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 21 Mar 2015 05:58
Last Modified: 06 Apr 2015 09:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/980

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top