Ποιότητα γάλακτος και ανίχνευση υπολειμμάτων αφλατοξίνων στο γάλα και τα τυριά

Παγώνη, Άννα-Μαρία (2018) Ποιότητα γάλακτος και ανίχνευση υπολειμμάτων αφλατοξίνων στο γάλα και τα τυριά. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap29_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (797kB)

Abstract

Το γάλα είναι ένα έκκριμα το οποίο προέρχεται από τον μαστικό αδένα των θηλαστικών ζώων και αποτελεί την μοναδική τροφή του νεογνού μέχρι μια ορισμένη ηλικία. Είναι μια τροφή η οποία αποτελεί μέρος της καθημερινής δίαιτας του ανθρώπου εφόσον εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, δομικά συστατικά και με ικανοποιητικές ποσότητες ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Η παρούσα πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη, στο πρώτο μέρος αναλύεται η σύσταση, οι ιδιότητες, η αξία των συστατικών του γάλακτος καθώς και η τυποποίηση του. Παρουσιάζονται οι μυκοτοξίνες, οι αφλατοξίνες και οι χημικοί τύποι αφλατοξινών. Αναλύονται οι κανονισμοί και γενικά ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τις αφλατοξίνες. Στο δεύτερο μέρος αναλύεται η πειραματική διαδικασία, που περιλαμβάνει την ανίχνευση υπολειμμάτων αφλατοξινών στο γάλα. Ελέγχθηκαν συνολικά τρία εμπορικά δείγματα που ανήκουν στις κατηγορίες γάλακτος 3,7% λιπαρά, 3,5% λιπαρά και 1,5% λιπαρά. Τα δείγματα αγοράστηκαν από διαφορετικά σημεία πώλησης και αποθηκεύτηκαν στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Φυσικοχημικές ιδιότητες γάλακτος, Θρεπτική αξία γάλακτος, Τοξίνες, Μέθοδος Elisa
Subjects: Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 18 Oct 2018 06:58
Last Modified: 18 Oct 2018 06:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9764

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top