Φυσικοχημικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του πόσιμου νερού

Τσουκαλάς, Φίλιππος (2009) Φυσικοχημικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του πόσιμου νερού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap61_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία ασχολείται με την ποιότητα του πόσιμου νερού και τους φυσικοχημικούς παράγοντες που το επηρεάζουν.To νερό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον άνθρωπο. Δεν αποτελεί μόνο απαραίτητο στοιχείο επιβίωσης αλλά και παράγοντα που επηρεάζει σημαντικά την υγεία. Σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες η κακή ποιότητα του νερού είναι αιτία μαζικών επιδημιών και χιλιάδων θανάτων. Στις ανεπτυγμένες χώρες όπου τα προβλήματα αυτά έχουν εκλείψει λόγο της απολύμανσης που εφαρμόζεται σχεδόν καθολικά, η αστική, βιομηχανική και αγροτική ρύπανση μειώνουν την ποιότητα του φυσικού νερού με αποτέλεσμα να ανακύπτουν προβλήματα αφανή στον απλό καταναλωτή με πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά νερού, Νομοθεσία πόσιμου και μεταλλικού νερού, Προστασία του καταναλωτή
Subjects: Χ > Χημικές ουσίες
Ν > Νερό
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 Mar 2015 10:58
Last Modified: 06 Apr 2015 09:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/970

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top