Γ’ ΚΠΣ: ενδιάμεσοι φορείς διαχείρισης: μελέτη περίπτωσης, Εθνική τράπεζα, καταστήματα Αν. Μακεδονίας–Θράκης = III΄ C.S.F.: o.p. competitiveness inter. institution of management case study: national bank, branch offices of eastern Macedonia-Thrace”

Γιαπρακτσής, Ιωάννης (2004) Γ’ ΚΠΣ: ενδιάμεσοι φορείς διαχείρισης: μελέτη περίπτωσης, Εθνική τράπεζα, καταστήματα Αν. Μακεδονίας–Θράκης = III΄ C.S.F.: o.p. competitiveness inter. institution of management case study: national bank, branch offices of eastern Macedonia-Thrace”. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D61_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην παρακάτω εργασία θα ασχοληθούμε με το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και ειδικότερα με τη δομή των Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης και τη λειτουργία τους σ’ αυτό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), για έργα και επενδύσεις. Θα ασχοληθούμε με τους ενδιάμεσους φορείς διαχείρισης και συγκεκριμένα με τις Τράπεζες (καταστήματα Εθνικής Τράπεζας), στον ρόλο αυτό. Το ελληνικό κράτος επέλεξε τις Τράπεζες, θεωρώντας ότι είναι οι πλέον κατάλληλες, λόγω της τεράστιας πείρας τους, στην διαχείριση των κινδύνων και τον εμπορικό δανεισμό αλλά και του μεγάλου δικτύου τους ανά την ελληνική επικράτεια. Επίσης θα παρουσιαστεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (Ε.Π.ΑΝ.), του Υπουργείου Ανάπτυξης, στα πλαίσια του οποίου λειτούργησαν οι Τράπεζες ως ενδιάμεσοι φορείς. Το Ε.Π.ΑΝ. εντάσσεται στο Γ’ ΚΠΣ 2000-2006 και πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις («μεταποίηση» και «τουρισμός», ενίσχυση των Μ.Μ.Ε.) αλλά δίνει και ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού (απασχόληση, δημιουργία θέσεων εργασίας).

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαρτζούκου Χαρίκλεια
Uncontrolled Keywords: Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 20(ΚΠΣ), Επιχειρισιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητα, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Επιχειρηματικό σχέδιο
Subjects: Ε > Επιχειρηματικά σχέδια
Κ > Κοινοτικά προγράμματα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 Mar 2015 10:53
Last Modified: 20 Mar 2015 10:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/967

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top