Αμπελοοινική δραστηριότητα στο Νομό Φλώρινας: Κτήμα Άλφα

Στεφανίδης, Θεοφάνης (2009) Αμπελοοινική δραστηριότητα στο Νομό Φλώρινας: Κτήμα Άλφα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap15_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά της αμπελοκαλλιέργειας και του οίνου έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αλλαγές με σημαντικότερη από αυτές την μεγάλη αύξηση των παραγωγικών αμπελώνων. Ο αμπελοοινικός τομέας αποτελεί έναν τομέα με μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα. Η περιοχή που μας ενδιαφέρει είναι ο Νομός Φλώρινας, η περιοχή Αμύνταιο και συγκεκριμένα η οινοπαραγωγική επιχείρηση Κτήμα Άλφα. Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ, βρίσκεται σε αυτή την περιοχή. Στόχοι του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΦΑ αποτελούν η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση του ιδιόκτητου ενιαίου αμπελώνα, με υψηλές προδιαγραφές στην εγκατάσταση και τη διαχείρισή του, και η παραγωγή οίνων Ονομασίας Προελεύσεως Αμυνταίου Ανωτέρας Ποιότητας, ήρεμων και αφρώδων, αλλά και Τοπικών Οίνων λευκών και ερυθρών και στο σύγχρονο Οινοποιείο, που αρέσκεται στην καρδιά του αμπελώνα και πληροί τις προϋποθέσεις για τη διαφύλαξη του υψηλού ποιοτικού δυναμικού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μέλφου Αικατερίνη
Uncontrolled Keywords: Κτήμα Α (Αμύνταιο), Ανάλυση SWAT, HACCP, Οίνοι που παράγονται εντός καθορισμένης περιοχής (V.Q.P.R.D.), Κατανάλωση κρασιού
Subjects: Ο > Οίνος και οινοποιία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 Mar 2015 08:52
Last Modified: 12 Nov 2015 06:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/953

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top