Παραγωγή και ποιότητα οίνων της αμπελουργικής ζώνης της Κω

Σκευοφύλαξ, Σακελλάρης (2009) Παραγωγή και ποιότητα οίνων της αμπελουργικής ζώνης της Κω. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap58_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στο νησί της Κώ σήμερα κυρίαρχο οικονομικό πόρο αποτελεί ο τουρισμός, ενώ παλαιότερα αποτελούσε η γεωργία και η ναυτιλία. Στις μέρες μας η συντρπτική πλειοψηφία του πληθυσμού έχει στραφεί στον τουριστικό τομέα, καθώς ειναι περισσότερο προσοδοφόρο και λιγότερο επίπονη εργασία σε σχέση με την γεωργία και την ναυτιλία. Παρ΄ολα αυτα παρατηρείται και πάλι μια στροφή στον αγροτικό τομέα και αναπτυξη του τα τελευταία χρόνια. Στον τομέα αυτό σημαντικό ποσοστό κατέχουν και τα τρία οινοποιεία του νησιού, αφού έχουν στην κατοχή τους συνολικά διακόσια στρεμ. αμπελοκαλλιέργιας (σημαντικό ποσοστό για τα δεδομένα του νησιού) προσαρμοσμένη στις πιο σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους, ενώ η παραγωγή φιαλών πλησιάζει τις 105.000, με τις περισσότερες να καταναλώνονται εντός νησιού, τον τελευταιο χρόνο ομως το οινοποιείο της οικογένειας Τριανταφυλλοπουλου καταλαμβάνει σημαντικά κομμάτια της αγοράς της χώρας μας, αλλα και του εξωτερικού (Χογκ Κογκ).

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Καλλιεργητικές τεχνικές (Κω), Ασθένειες αμπελιού, Περιοχές παρασκευής οίνων ποιότητας (V.Q.P.R.D.), Οξύδωση, Σταφύλι
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οίνος και οινοποιία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 Mar 2015 08:25
Last Modified: 24 Mar 2015 07:48
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/948

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top