Παραγωγή, ποιότητα βιολογικού ελαιόλαδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Πλατανίτης, Γεώργιος (2009) Παραγωγή, ποιότητα βιολογικού ελαιόλαδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap38_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (506kB)

Abstract

Στο πτυχική που ακολουθεί περιγράφεται για το Νομό Ηλείας, η διαδικασία καλλιέργειας της βιολογικής ελιάς, οι τρόποι που γίνεται η συγκομιδή του βιολογικού ελαιοκάρπου, όλη η διαδικασία της επεξεργασίας του καρπού για να μας δώσει το βιολογικό ελαιόλαδο καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν αναντικατάστατο για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Επίσης περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος του βιολογικού ελαιολάδου, η ανάγκη χρησιμοποίησης του συστήματος διασφάλισης HACCP και πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του βιολογικό ελαιολάδου από την χρησιμοποίηση του συστήματος αυτού. Ένα άλλο θέμα που αναφέρεται είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του βιολογικού ελαιολάδου, καθώς και τρόποι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων σε ότι έχει σχέση με το βιολογικό ελαιόλαδο.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ελαιόλαδο(HACCP), Συγκομιδή ελαιοκάρπου, Χημική σύσταση ελαιολάδου, Παραγόμενοι τύποι ελαιολάδου
Subjects: Ε > Ελαιοτριβεία
Ε > Ελαιόλαδο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 11:05
Last Modified: 11 Nov 2015 17:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/927

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top