Διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείου. Υφιστάμενη κατάσταση στο Νομό Θεσπρωτίας

Παρούση, Eυαγγελία (2009) Διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείου. Υφιστάμενη κατάσταση στο Νομό Θεσπρωτίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap104_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να αναπτυχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελαιουργία και να παραθέσει τις διάφορες προτάσεις που γίνονται για την διάθεση/επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων βάση των διεργασιών επεξεργασίας που υπάρχουν. Το πρώτο και δεύτερο κεφάλαιο ασχολείται με εισαγωγικές έννοιες σχετικά με την διαχείριση των αποβλήτων και τον ελαιοπαραγωγικό κλάδο στην Ευρώπη. Στο τρίτο κεφάλαιο με τίτλο ‘Επεξεργασία ελαιόλαδου –τύποι ελαιουργείων’ ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί σχετικά με τα στάδια επεξεργασίας της ελιάς, από την παραλαβή μέχρι τον τεχνικό διαχωρισμό. Το τέταρτο κεφάλαιο επικεντρώνεται στα υγρά απόβλητα των ελαιουργείων και συγκεκριμένα στις εφαρμογές διαχείρισης αυτών. Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρει την ισχύουσα νομοθεσία για τα ελαιοτριβεία. Το έκτο κεφάλαιο ασχολείται με την παραγωγή ελαιόλαδου στο νομό Θεσπρωτίας, αναφέρει τα προβλήματα που προκύπτουν από τον διαχωρισμό των αποβλήτων, τις μεθόδους επεξεργασίας, τα προβλήματα που προκύπτουν, το κόστος εφαρμογής και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των παραπάνω. Το έβδομο κεφάλαιο κάνει λόγο για την χρήση των προϊόντων του ελαιόλαδου αναφέροντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου χρήσης. Τέλος, στο όγδοο κεφάλαιο γίνεται μια συγκριτική παρουσίαση των ελαιοτριβείων στο Ν. Θεσπρωτίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Απόβλητα ελαιουργείων, Επεξεργασία ελαιοκάρπου, Παραγωγή ελαιολάδου(Ν. Θεσπρωτίας)
Subjects: Α > Απόβλητα
Ε > Ελαιουργία και ελαιουργεία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 09:47
Last Modified: 11 Nov 2015 17:17
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/923

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top