Εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σε χώρο εστίασης «Εστιατόριο»

Παπακωνσταντίνου, Δημήτριος (2009) Εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σε χώρο εστίασης «Εστιατόριο». BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap143_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (884kB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε με στόχο την ανάπτυξη ενός γενικού σχεδίου HACCP για τους χώρους εστίασης ενός εστιατορίου και αυτό έγινε με την διαγνωστική επίσκεψη σε συγκεκριμένο εστιατόριο και με τη μετέπειτα σχεδίαση ενός συστήματος HACCP. Στην διαγνωστική επίσκεψη έγινε ενημέρωση του επιχειρηματία όσον αφορά το σύστημα HACCP, τη σχετική νομοθεσία τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής ένωσης (που προδιαγράφουν την συγκρότηση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως είναι τα καταστήματα εστίασης), και διαγνωστικός έλεγχος του εστιατορίου στους χώρους παραλαβής, αποθήκευσης, προετοιμασίας -παρασκευής και σερβιρίσματος. Η κατάσταση των χώρων του εστιατορίου σε γενικές γραμμές κρίθηκαν καλοί με εξαίρεση τις κτιριακές υποδομές όπως επίσης και τις πρακτικές του προσωπικού όπου χρειαζόταν άμεση βελτίωση.(παλαιός κτιριακός εξοπλισμός, λανθασμένη χειρισμοί παρασκευής τροφίμων).Αποφασίστηκε άμεσος σχεδιασμός και υλοποίησης σχεδίου HACCP για την προστασία της υγείας του καταναλωτή και σε εφαρμογή της νομοθεσίας. (ΚΥΑ / ΦΕΚ / 1219Β ́/ 4.10.2000)

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Εστιατόρια(HACCP), Υγιεινή εστιατορίων, Παρασκευή φαγητού
Subjects: Ε > Εστιατόρια, ταβέρνες
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 09:16
Last Modified: 11 Nov 2015 17:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/920

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top