Παραγωγή – ποιότητα προϊόντων έτοιμου φαγητού και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Παπαϊωάννου, Νικόλαος (2009) Παραγωγή – ποιότητα προϊόντων έτοιμου φαγητού και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap140_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η εταιρεία ΧΟΥΤΟΣ CATERING A.E. ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1983 και έχει ως κύριες δραστηριότητές της τη μελέτη και προβολή της ελληνικής κουζίνας. Δραστηριοποιείται στην επιμέλεια, διανομή, παρασκευή και διάθεση γευμάτων για συνεστιάσεις (catering).Διαθέτει πέντε εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στο Βόλο, ένα στην Αλεξανδρούπολη και ένα στην Κομοτηνή. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, αρχικά, περιγράφονται οι εγκαταστάσεις προετοιμασίας του φαγητού, στη συνέχεια αναφέρεται η προέλευση των πρώτων υλών, η διαδικασία της δειγματοληψία και πώς γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος. Παρακάτω αναλύεται βήμα προς βήμα η διαδικασία της ετοιμασίας του φαγητού. Στο επόμενο κεφάλαιο καταγράφονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του φαγητού. Στο τελευταίο κεφάλαιο αναλύεται ο τρόπος εφαρμογής του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας (HACCP) και παρατίθενται τα συμπεράσματα της μελέτης.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ποιοτικός έλεγχος τροφίμων, Έτοιμα φαγητά, Αιτίες μόλυνσης του φαγητού, Κανόνες ορθής βιομηχανικής πρακτικής
Subjects: Κ > Καταναλωτές - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 09:08
Last Modified: 11 Nov 2015 17:09
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/918

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top