Ερυθρή οινοποίηση και προσδιορισμός οξύτητας σακχάρων, pH και αλκοολικού βαθμού

Καρατσιώλη, Μαρία (2017) Ερυθρή οινοποίηση και προσδιορισμός οξύτητας σακχάρων, pH και αλκοολικού βαθμού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap15_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (16MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην οινοποίηση και των προσδιορισμό της οξύτητας, των σακχάρων, του pH και του αλκοολικού βαθμού στο κρασί. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με μεγάλη παράδοση στο κρασί. Από τα αρχαία χρόνια η καλλιέργεια της αμπέλου ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για οινοποίηση και οι οποίες χαρίζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως άρωμα, γεύση και χρώμα, στους οίνους που παράγονται. Σκοπός της έρευνας είναι η διαπίστωση των διαφορών της ερυθρής, της λευκής και της ροζέ οινοποίησης, τόσο κατά τη διάρκεια επεξεργασίας τους, όσο και στο τελικό αποτέλεσμα του προϊόντος, στη γεύση και την ποιότητά του. Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκαν αναλύσεις σε δείγματα κόκκινου, λευκού και ροζέ οίνου. Οι αναλύσεις αφορούσαν, τον προσδιορισμό της ολικής και πτητικής οξύτητας, της ενεργού οξύτητας, των αγαγόντων σακχάρων και του αλκοολικού τίτλου. Σύμφωνα με το συμπέρασμα, υπάρχουν διαφορές στη διαδικασία οινοποίησης των οίνων, ανάλογα με το είδος τους, οι οποίες αφορούν την ακολουθία των σταδίων, αλλά και τις επιπτώσεις αυτών στα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Οινοποίηση, Καλλιέργεια αμπέλου, Κρασί
Subjects: Ο > Οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 29 Nov 2017 10:39
Last Modified: 29 Nov 2017 10:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9148

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top