Μέτρηση χημικής σύστασης και ολικής μεσόφιλης χλωρίδας γάλακτος με κλασσικές και σύγχρονες μεθόδους

Πανταζής, Περικλής (2009) Μέτρηση χημικής σύστασης και ολικής μεσόφιλης χλωρίδας γάλακτος με κλασσικές και σύγχρονες μεθόδους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap69_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (884kB)

Abstract

Για τον προσδιορισμό των στοιχείων του γάλακτος έχουν γίνει πολλές μελέτες και επιστημονικές έρευνες. Τις κυριότερες αυτών θα μελετήσουμε και παρακάτω και κυρίως την φυσική και χημική σύσταση του γάλακτος. Με την βοήθεία της επιστήμης οι αναλύσεις του γάλακτος σε βιομηχανικό επίπεδο έχουν απλοποιηθεί πολύ και έτσι κερδίζουμε χρόνο αλλά έχουμε και μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια στα αποτελέσματα μας. Έτσι μετά τις κλασσικές μεθόδους θα δούμε και τις αναλύσεις με την βοήθεια της Bactoscan και Milkoscan όπου μετρούν την ολική μεσόφιλη χλωρίδα και την χημική σύσταση του γάλακτος αντίστοιχα. Έτσι με την ανάλυση αυτών των αποτελεσμάτων θα έχουμε μια σαφή εικόνα σε καθημερινή βάση για τις μεταβολές των στοιχείων όλων των ειδών του γάλακτος που χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα (πρόβειο ,αγελαδινό) αλλά και ένα μέσο όρο των αποτελεσμάτων μηνιαίως ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε και να δούμε τις μεταβολές τους και τις αιτίες αυτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαβάσης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Χημική σύστασης του γάλακτος, Μικροβιολογική ανάλυση, Μέθοδοι Bactoscan και Milkoscan
Subjects: Χ > Χλωρίδα
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 08:45
Last Modified: 20 Mar 2015 13:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/913

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top