Οι λίμνες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και οι αγροτικές δραστηριότητες που γίνονται γύρω από αυτές

Ουσάλκας, Κωνσταντίνος (2009) Οι λίμνες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και οι αγροτικές δραστηριότητες που γίνονται γύρω από αυτές. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap75_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (809kB)

Abstract

Οι λίμνες, ένας σημαντικός εσωτερικός όγκος «ακίνητου» νερού, είναι μεγάλοι υγρότοποι ανεκτίμητης αξίας. Τρέφονται από ποτάμια και ρέματα, είναι λεκάνες τοπικών βροχών και χιονιών ή τρέφονται από πηγές. Κάθε λίμνη είναι ένας μικρογραφημένος κόσμος ειδικευμένης χλωρίδας και πανίδας. Στις λίμνες, αναπτύχθηκε πολιτισμός από την προϊστορική εποχή. Έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή του ανθρώπου από τα πανάρχαια χρόνια και επηρέασαν τόσο την εξέλιξη των περιοχών γύρω από αυτές όσο και τις πολυποίκιλες δραστηριότητες των κατοίκων. Οι λίμνες μας, όπως και όλοι οι υγρότοποι, μικροί και μεγάλοι, έχουν ο καθένας τις δικές του ιδιαιτερότητες και αποτελούν ανεκτίμητο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κεφάλαιο για τη χώρα μας, αποτελούν σπουδαίο τμήμα της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για τους λόγους αυτούς είναι απαραίτητη η διατήρηση τους σε έκταση και ποιότητα. Τα τελευταία χρόνια, χάρη στις προσπάθειες Ελλήνων επιστημόνων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, πανεπιστημιακών σχολών ή ερευνητικών ιδρυμάτων, αλλά και τη βοήθεια της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι γνώσεις μας για τους ελληνικούς υγροτόπους έχουν διευρυνθεί σημαντικά. Κι αυτό μέσα από μια πληθώρα εξειδικευμένων μελετών, προγραμμάτων απογραφής, ταξινόμησης και χαρτογράφησης ή προτεινόμενων μορφών διαχείρισης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Φυσιογραφικά δεδομένα, Κτηνοτροφία, Λίμνες (Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, Βεγορίτιδα, Χειμαδιτιδα, Ζάζαρη, Ορεστιάδα), Δασική οικονομία, Ορνιθοπανίδα
Subjects: Α > Αλιεία
Α > Αγροτικά προϊόντα
Λ > Λίμνες - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 08:08
Last Modified: 11 Nov 2015 10:06
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/911

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top