Καλλιέργεια βάμβακος και μετασυγκομιστικοί χειρισμοί: επιπτώσεις στην ποιότητα

Ντέμη, Μαρία (2009) Καλλιέργεια βάμβακος και μετασυγκομιστικοί χειρισμοί: επιπτώσεις στην ποιότητα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap65_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (751kB)

Abstract

Η καλλιέργεια του βάμβακος είναι διαδεδομένη σε όλες τις ηπείρους. Οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιεργητικής τεχνικής, αλλά και η αλματώδης ανάπτυξη και επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο της βιοτεχνολογίας, όχι μόνο παρέχουν διευκολύνσεις στον σύγχρονο αγρότη, αλλά και προσθέτουν στις βαμβακοπαραγωγικές χώρες σημαντικό συναλλαγματικό κεφάλαιο. Παράλληλα η καλλιέργεια, η παραγωγή και η μετέπειτα επεξεργασία του βάμβακος καλύπτουν τις πρωταρχικές εκείνες ανάγκες του ανθρώπου που αφορούν την ενδυμασία, την τροφή, αλλά και την ιατρική περίθαλψη. Αυτό, όμως, παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον είναι η καθαυτή καλλιέργεια του βάμβακος. Από την περίοδο της σποράς μέχρι και την περίοδο της συγκομιδής του φυτού. Οι κίνδυνοι της καλλιέργειας του βάμβακος, όπως οι ασθένειες και οι εχθροί του φυτού, είναι πολύ συχνοί και χρήζουν προσοχής και γνώσης. Παράλληλα, όμως, αυτή ακριβώς η προσπάθεια για γνώση και επιτυχή ανάπτυξη του φυτού είναι που έχει μέγιστη σπουδαιότητα και αξία.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βιολογικό βαμβάκι, Βαμβακοκαλλιέργεια, Συγκομιδή βάμβακος
Subjects: Β > Βαμβάκι - Ασθένειες και παράσιτα
Β > Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 07:57
Last Modified: 11 Nov 2015 09:55
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/908

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top