Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη και η σημερινή οικονομική κρίση

Ντάμπου, Ελένη (2009) Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη και η σημερινή οικονομική κρίση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap120_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike.

Download (479kB)

Abstract

Στο παρόν σύγγραμμα γίνεται μια εκτενής ανάλυση των συμπτωμάτων που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη πιστωτική κρίση η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Επιχειρούνται να οριστούν οι αιτίες της κρίσης και να γίνει παραλληλισμός με άλλα φαινόμενα κρίσεων στο παρελθόν, καθώς και σύνδεση των φαινομένων με την οικονομική θεωρία και τις θεωρίες της προσφοράς χρήματος και χρηματοδότησης. Επίσης, παρουσιάζονται οι σύγχρονες τάσεις στην ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τα νέα δεδομένα στον τραπεζικό τομέα. Γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση της συνθήκης της Βασιλείας ΙΙ που αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζικών ιδρυμάτων και τέλος, επιχειρείται να γίνουν κάποιες προβλέψεις για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος και προτείνονται μέτρα αντιμετώπισης της υφιστάμενης κατάστασης στον χρηματοπιστωτικό τομέα τόσο σε διεθνές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Τραπεζικό μάρκετινγκ, Χρηματοπιστωτική κρίση, Κεφαλαιακή Επάρκεια, Οικονομική θεωρία
Subjects: Ο > Οικονομική κρίση
Τ > Τραπεζική διοίκηση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 07:49
Last Modified: 11 Nov 2015 09:50
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/907

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top