Προβλήματα & προοπτικές των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στον Ν. Θεσσαλονίκης

Φιγκιώρης, Αθανάσιος (2014) Προβλήματα & προοπτικές των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στον Ν. Θεσσαλονίκης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp11_2014.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (714kB)

Abstract

Καταγράφεται η διαδικασία της λογιστικής παρακολούθησης και τεχνοοικονομικής ανάλυσης σε δεκαπέντε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Νομού Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των εκμεταλλεύσεων και ο υπολογισμός των τεχνοοικονομικών δεδομένων προκειμένου να διεξαχθούν οικονομικά αποτελέσματα και μέσω αυτών να κριθεί το επίπεδο βιωσιμότητας τους. Παράλληλα καταγράφονται οι απόψεις των κτηνοτρόφων σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες του κλάδου. Αρχικά ορίζεται η έννοια της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα και της αγροτικής λογιστικής, αναφέρονται οι σκοποί και η σημασία της και γίνεται περιγραφή του Νομού Θεσσαλονίκης. Στο επόμενο βήμα καταγράφονται τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα της έρευνας που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια. Στην πορεία αναλύονται τα οικονομικά αποτελέσματα των εκμεταλλεύσεων, κάποια από αυτά είναι η ακαθάριστη πρόσοδος και οι συνολικές δαπάνες παραγωγής.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μέλφου Αικατερίνη
Uncontrolled Keywords: Κτηνοτροφική εκμετάλλευση, Κτηνοτροφικοί κλάδοι, Αγροτική οικονομική ανάλυση, Παραγωγή κρέατος και γάλακτος
Subjects: Κ > Κτηνοτροφική μονάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 07:52
Last Modified: 20 Mar 2015 11:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/906

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top