Η συμβολή της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στη διαχείριση της οργανωσιακής αλλαγής: προσέγγιση με βάση τις λειτουργίες του HR

Νίνου, Σεβαστή (2009) Η συμβολή της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στη διαχείριση της οργανωσιακής αλλαγής: προσέγγιση με βάση τις λειτουργίες του HR. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap100_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η συμβολή της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη Διαχείριση των Οργανωσιακών Αλλαγών κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον. Ο ρόλος του HR , εξελισσόμενος σημαντικά στο διάβα των δεκαετιών, αποκτά ολοένα και περισσότερο στρατηγικό και προδραστικό χαρακτήρα. Η ανάδυση του Στρατηγικού HR οδήγησε στην ευθυγράμμιση όλων των επιμέρους λειτουργιών και πρακτικών του με την εταιρική στρατηγική, και άρα μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει πως στα πλαίσια της Στρατηγικής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, όλες οι επιμέρους λειτουργίες του HR ευθυγραμμίζονται με τις επιταγές της οργανωσιακής αλλαγής. Από τη μελέτη της βιβλιογραφίας, προκύπτει πως ο στρατηγικός χαρακτήρας και η στρατηγική ευθυγράμμιση των λειτουργιών της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Επιλογή, Εκπαίδευση, Αξιολόγηση, Διοίκηση Αμοιβών, Εσωτερική Επικοινωνία) ενισχύουν πραγματικά την ικανότητα του οργανισμού να αλλάζει. Πέρα, όμως από το στρατηγικό πλαίσιο, η κάθε λειτουργία HR μπορεί να συνεισφέρει στην υποστήριξη της οργανωσιακής αλλαγής μέσω δράσεων σε λειτουργικό επίπεδο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θεοδοσίου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Διοίκηση αλλαγών, Επιλογή προσωπικού, Εκπαίδευση εργαζομένων, Συστήματα αμοιβών
Subjects: Δ > Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Ο > Οργανωσιακή αλλαγή
Σ > Στρατηγικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 07:21
Last Modified: 08 Mar 2017 11:17
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/903

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top