Μελέτη και σύγκριση της μικροχλωρίδας βραστών και ζυμούμενων αλλαντικών και των επιπτώσεων της στη ποιότητα των προϊόντων

Μπουκουβάλα, Όλγα (2009) Μελέτη και σύγκριση της μικροχλωρίδας βραστών και ζυμούμενων αλλαντικών και των επιπτώσεων της στη ποιότητα των προϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap23_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στη παρούσα εργασία γίνεται μελέτη και σύγκριση της μικροχλωρίδας βραστών και ζυμούμενων αλλαντικών. Επεξηγείται δηλαδή ποια ακριβώς μικρόβια περιλαμβάνει η μικροχλωρίδα των αλλαντικών αυτών αλλά και πώς επιδρούν αυτά στη ποιότητα των κρεατοσκευασμάτων. Περιλαμβάνει δύο Μέρη. Το Θεωρητικό Μέρος που αφορά το θεωρητικό κομμάτι της εργασίας, αναφέρεται στην μελέτη των αλλαντικών και αναλύονται οι μικροοργανισμοί που υπάρχουν σε καθένα από αυτά τα προϊόντα, οι ιδιότητές τους, οι θετικές αλλά και αρνητικές επιπτώσεις τους στην ποιότητα των αλλαντικών, οι μέθοδοι συντήρησης και επεξεργασίας και οι διάφορες τροφικές δηλητηριάσεις που προκαλούν. Στο Πειραματικό Μέρος όπου είναι το πειραματικό κομμάτι, περιέχονται αποτελέσματα από εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στα πλαίσια της εκπόνησης της εργασίας αυτής. Αναφέρεται στη σύγκριση της μικροχλωρίδας των βραστών και ζυμούμενων αλλαντικών αλλά και στο ‘γιατί’ υπάρχουν οι διαφορές αυτές.Με την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών στο τέλος της έρευνας αυτής, θα έχει γίνει κατανοητή η συμπεριφορά των μικροβίων που βρίσκονται στις δύο κατηγορίες-προϊόντων αλλά και οι διαφορές που υπάρχουν λόγω των διαφορετικών επεξεργασιών που υπόκεινται τα αλλαντικά αυτά κατά τη παραγωγική τους διαδικασία.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Συντήρηση βραστών αλλαντικών, Συντηρητικά , Τροφική δηλητηριαση
Subjects: Α > Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 19:33
Last Modified: 31 Mar 2015 06:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/898

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top