Κόστος εμπορίας και παραγωγής προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, η περίπτωση του κρασιού

Μπόγλη, Δήμητρα (2009) Κόστος εμπορίας και παραγωγής προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, η περίπτωση του κρασιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap40_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (819kB)

Abstract

Τις τελευταίες δεκαετίες η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίμων απασχολούν όλο και περισσότερο το κοινό. Οι καταναλωτές θέλουν να είναι βέβαιοι ότι τα τρόφιμα που αγοράζουν στα σουπερμάρκετ ή που καταναλώνουν στα εστιατόρια είναι ασφαλή, θρεπτικά και υγιεινά και ότι παράγονται βάσει συγκεκριμένων προτύπων. Περιστατικά, όπως η εκδήλωση της νόσου των «τρελών αγελάδων» ή η κρίση των διοξινών, αύξησαν τη γενική ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Οι καταναλωτές απαιτούν από τους παραγωγούς, τις εταιρείες τροφίμων και τους εμπόρους όσο το δυνατόν υψηλότερα πρότυπα και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πού και πώς παράγονται τα τρόφιμα. Την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σύνολο προτύπων, κανόνων και μεθόδων ελέγχου για να εξασφαλίσει ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή. Η Ε.Ε. συμμετέχει στη λήψη μέτρων για κάθε στάδιο της παραγωγής τροφίμων από το αγρόκτημα στο εργοστάσιο και στο πιάτο, για να εξασφαλίσει πως ότι τρώμε είναι ασφαλές και υγιεινό.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Φυτοπροστασία της βιοκαλλιέργειας, Οινοποιήσιμες ποικιλές σταφυλιών, Βιολογικό κρασί
Subjects: Α > Αμπέλια - Βιολογική γεωργία
Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 19:26
Last Modified: 31 Mar 2015 06:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/897

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top