Βιομηχανική επεξεργασία της σταφίδας και διασφάλιση ποιότητας της

Μπαροπούλου-Πάτρα, Κωνσταντίνα (2009) Βιομηχανική επεξεργασία της σταφίδας και διασφάλιση ποιότητας της. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap32_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ξεκινώντας την εργασία είναι απαραίτητο να ειπωθούν λίγα λόγια για την ιστορία της σταφίδας καθώς επίσης και για την Γεωργία του Νομού Ηλείας. Ο Νομός Ηλείας αποτελούσε πάντοτε ένα ιδιαίτερο κομμάτι της Ελλάδας. Μοιάζει να δημιουργήθηκε και να διαμορφώθηκε με την σκανδαλώδη εύνοια της φύσης και της ιστορίας. Δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί διαφορετικά, αυτή η μοναδική συνύπαρξη των απέραντων ακτών, του ποικιλόμορφου και πυκνού δάσους, των μοναδικής σημασίας αρχαιολογικών τόπων – με προεξάρχοντες, την Αρχαία Ολυμπία - την Αρχαία Ήλιδα, τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το κάστρο Χλεμούτσι, των θαυμαστών μνημείων της ορθοδοξίας και των μοναστηριών, των παραδοσιακών ορεινών οικισμών, των σπάνιων υγροβιότοπων και των ιαματικών πηγών. Εμείς που ζούμε στην Ηλεία, πιστεύουμε πως έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε όλους τους ανθρώπους, Έλληνες και ξένους γι’ αυτή την ευλογημένη γωνιά της Ελλάδος. Ο Νομός Ηλείας, ιδιαίτερα προικισμένος από τη φύση, καταλαμβάνει το ΒΔ τμήμα της Πελοποννήσου και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος που του δίνει ήπιο κλίμα με πολλές βροχοπτώσεις, οι οποίες αποδίδουν πλούσια βλάστηση. Συνορεύει με τους Νομούς Αχαΐας στα Βόρεια, Μεσσηνίας στα Νότια και Αρκαδίας στα Ανατολικά. Η έκταση του Νομού είναι 2.621 τετραγωνικά χλμ. Το έδαφός του είναι κυρίως πεδινό. Ο συνολικός πληθυσμός του Νομού είναι 119.429 (απογρ. 1991 ) κάτοικοι και αντιπροσωπεύει το 1,71% του συνολικού πληθυσμού της χώρας Διοικητικά ο Νομός αποτελείται από δυο Επαρχίες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Φυτοπροστασία, Κορινθιακή σταφίδα, Καλλιέργεια σταφίδας, Σταφίδα (HACCP)
Subjects: Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τρόφιμα, Βιομηχανία και εμπόριο των - Ενοποίηση και συγχώνευση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 15:46
Last Modified: 01 Apr 2015 08:23
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/890

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top