Η στάση των καταναλωτών απέναντι στα λειτουργικά τρόφιμα

Ματζίρη, Ασημίνα (2009) Η στάση των καταναλωτών απέναντι στα λειτουργικά τρόφιμα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap60_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (602kB)

Abstract

Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται παγκοσμίως μια αλλαγή των στάσεων των καταναλωτών ως προς το ρόλο των τροφίμων και των συστατικών των τροφίμων στη βελτίωση της υγείας. Υγιεινή διατροφή πλέον, σημαίνει πολύ περισσότερα από το να περιλαμβάνει κανείς στη διατροφή του λαχανικά. Η παρούσα έρευνα αποτελείται από έξι κεφάλαια, που έχουν ως εξής. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση της συμπεριφοράς του καταναλωτή και εξετάζονται οι παράγοντες εκείνοι που επιδρούν στη συμπεριφορά του καταναλωτή απέναντι σε κάποιο ή κάποια προϊόντα Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει την ειδική βιβλιογραφία. Αναφέρεται σε προηγούμενες έρευνες που έχουν σχέση με τα λειτουργικά τρόφιμα, και παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που ανέκυψαν. Αναφορικά με το τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια παρουσίαση των κυριότερων λειτουργικών τροφίμων που υπάρχουν στην αγορά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και μια προσπάθεια παρουσίασης του μεγέθους της αγοράς των λειτουργικών τροφίμων παγκοσμίως. Στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφεται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην ποσοτική έρευνα. Δηλαδή, αναλύεται ο τρόπος δειγματοληψίας και επιλογής του μεγέθους του δείγματος, οι θεματικές ενότητες του ερωτηματολογίου και παρουσιάζονται οι ερευνητικές υποθέσεις. Επιπλέον, αναφέρει τις στατιστικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Το πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας. Ειδικότερα, αναφέρει την ανάλυση που έγινε και ερμηνεύει τα αποτελέσματά της. Τέλος το έκτο κεφάλαιο περιέχει,τα βασικά συμπεράσματα, καθώς και τις προτάσεις.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Συμπεριφορά του καταναλωτή, Αγορά λειτουργικών τροφίμων, Υγιεινή διατροφή, Ιαματικές - φαρμακευτικές ιδιότητες
Subjects: Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά
Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 14:57
Last Modified: 11 Nov 2015 08:29
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/882

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top