Η συμβολή του τουρισμού & του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας - Πισοδερίου στο Νομό της Φλώρινας

Λυκουρίνου, Βασιλική (2009) Η συμβολή του τουρισμού & του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας - Πισοδερίου στο Νομό της Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap26_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η συγγραφή αυτής της πτυχιακής εργασίας, έγινε με σκοπό την αξιολόγηση του χιονοδρομικού κέντρου Πισοδερίου και τη συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη του νομού της Φλώρινας. Πραγματοποιήθηκε έρευνα μέσω ενός ερωτηματολογίου , σε δείγμα εκατό(100) επισκεπτών/τουριστών, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο νομό και εξέθεσαν τις εντυπώσεις τους. Η εργασία αρχικά αναφέρεται στον ορισμό του τουρισμού, στα είδη του καθώς και στην ανάλυση αυτών. Στη συνέχεια, ακολουθεί αναφορά στον χειμερινό τουρισμό ο οποίος πραγματοποιείται στην Ελλάδα, παραθέτοντας τα χιονοδρομικά της κέντρα, συμπεριλαμβανομένου και του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας-Πισοδερίου. Στο αμέσως επόμενο κεφάλαιο, ασχολούμαστε με στοιχεία του νομού Φλώρινας(Ιστορικά, Κλιματολογικά, Πολιτιστικά, Οικονομικά κ.τ.λ.), καταλήγοντας σε μια εκτενέστερη αναφορά στο χιονοδρομικό της κέντρο. Τέλος, παρουσιάζεται η έρευνα της πτυχιακής εργασίας, η οποία εμπεριέχει πίνακες και σχεδιαγράμματα, ανάλυση αυτών καθώς και συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα που εξήγαμε, αφενός ανέδειξαν τη συμβολή του χιονοδρομικού κέντρου Πισοδερίου στο νομό της Φλώρινας σε διάφορα επίπεδα, αφετέρου κατέδειξαν τα σημεία στα οποία το χιονοδρομικό και ο νομός μπορεί να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί τουριστικά και όχι μόνο.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Κλιματολογικές συνθήκες, Μορφές εναλλακτικού τουρισμού, Χιονοδρομικό κέντρο, Αξιοποίηση φυσικών πόρων, Χειμερινός τουρισμός
Subjects: Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Τ > Τουριστική υποδομή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 14:27
Last Modified: 20 Mar 2015 10:18
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/879

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top