Η λίμνη Ορεστιάδα ως παράγοντας ανάδειξης και συσπείρωσης του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς

Λάλου, Παρασκευή (2009) Η λίμνη Ορεστιάδα ως παράγοντας ανάδειξης και συσπείρωσης του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap74_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Ο τουρισμός και ειδικότερα οι εναλλακτικές του μορφές, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη των μικρών αγροτικών κοινωνιών. Στο νομό Καστοριάς συναντάμε πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Οταν μιλούμε για την Καστοριά, συνειρμικά μας έρχονται στο νου τρεις κυρίως συμβολικοί δείκτες που χαρακτηρίζουν την ταυτότητά της: τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της, η βιοτεχνία των γουναρικών και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης. Οι πόλεις δημιουργήθηκαν με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια και το νερό έπαιξε πάντοτε αποφασιστικό ρόλο στην εκλογή του χώρου ίδρυσής τους. Εξακόσια μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια της Θάλασσας βρίσκεται η πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς και λίγα μέτρα Πάνω τα σπίτια. Σε έρευνα που έγινε στο πλαίσιο της παρούσα πτυχιακής εργασίας και η οποία αφορά τη συμβολή της λίμνης του νομού Καστοριάς στην ανάπτυξη του τουρισμού, συγκεντρώθηκαν δευτερογενή στοιχεία και στοιχεία μέσω ερωτηματολογίου που αφορούσαν τόσο τους μόνιμους κάτοικους του νομού, όσο και τους επισκέπτες.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Είδη τουρισμού, Γούνα, Μεταποίηση γάλακτος, Ξυλουργεία, Τοπική ανάπτυξη (Καστοριά)
Subjects: Λ > Λίμνες - Ελλάδα
Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 13:38
Last Modified: 10 Nov 2015 11:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/877

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top