Γεωργικοί συνεταιρισμοί της Ελλάδας

Κολομπούρδα, Ευαγγελία (2009) Γεωργικοί συνεταιρισμοί της Ελλάδας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap22_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (647kB)

Abstract

Οι συνεταιρισμοί είναι δημιουργήματα της πιεστικής ανάγκης που θέτει σε δοκιμασία την επιβίωση των οικονομικά αδύναμων μελών της κοινωνίας και του πνεύματος ισότιμης συνεργασίας τους, με προσωπική συμμετοχή όλων και αλληλοβοήθεια, ώστε ν’ αντιμετωπισθεί η πιεστική ανάγκη. Σε αυτήν την εργασία, το πρώτο κεφάλαιο, έχει ως σκοπό να γινει μια εισαγωγή στους συνεταιρισμούς και να παρουσιαστούν τα θέματα των επόμενων κεφαλαίων.Το δεύτερο κεφάλαιο, παρουσιάζει την αφετηρία των αγροτικών συνεταιρισμών και την κατάληξή τους σήμερα. Γίνεται αναφορά στις πρώτες απόπειρες για την εφαρμογή στην πράξη συνεταιριστικών, σοσιαλιστικών κοινοτήτων καθώς και στις συνεταιριστικές αρχές που διέπουν τους συνεταιρισμούς. Σκοπός του τρίτου κεφαλαίου, είναι να παρουσιαστει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η οργάνωση μέσα σε έναν αγροτικό συνεταιρισμό και η διαδικασία που ο περιεχόμενο του τετάρτου κεφαλαίου είναι μια άλλη μορφή του αγροτικού συνεταιρισμού ο οποίος εμφανίζεται ως οικονομικός οργανισμός. Τέλος αναπτύσσονται οι προϋποθέσεις για αποτελεσματική διαπραγματευτική δύναμη των συνεταιρισμών, οι οποίες είναι η μαζική συμμετοχή, η ευπάθεια των προϊόντων, ο χρόνος διαπραγμάτευσης και η ύπαρξη κατάλληλης υποδομής. Το τελευταίο κεφάλαιο, το κεφάλαιο πέμπτο έχει ως σκοπό να αναλύσει την ύπαρξη των αγροτικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα, την ανάπτυξή τους καθώς επίσης τις προσπάθειες που έγιναν από τους εργαζόμενους για την ανάπτυξή τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (Π.Α.Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.),Τιμές προϊόντων, Οικονομικός οργανισμός
Subjects: Ο > Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 12:56
Last Modified: 10 Nov 2015 10:32
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/872

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top