Μικροβιολογικοί κίνδυνοι στο UHT γάλα

Κεφαλάς, Νικόλαος (2009) Μικροβιολογικοί κίνδυνοι στο UHT γάλα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap41_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το ενδιαφέρον του καταναλωτή είναι πολύ μεγάλο για την χημική σύσταση του UHT γάλακτος, γιατί το χρησιμοποιεί στη διατροφή του. Από έρευνες αποδείχτηκε ότι το UHT γάλα είναι ασφαλέστερο για τον καταναλωτή. Ακόμα, τα συστατικά του διαχωρίστηκαν και μελετήθηκαν, ενώ προσδιορίστηκε μεγάλος αριθμός θρεπτικών μεταλλικών συστατικών (στοιχείων), βιταμινών και ενζύμων. Έτσι, όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση καταναλώσεως του UHT γάλακτος και την αύξηση της παραγωγής του. Επίσης, στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν πολλά είδη γάλακτος για τροφή του ανθρώπου. Σήμερα εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι το αγελαδινό, το οποίο αντιπροσωπεύει το 91% της παγκόσμιας παραγωγής και το 23% από αυτό UHT . Σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, σαν παστεριωμένο γάλα χαρακτηρίζεται το γάλα, το οποίο υποβλήθηκε σε παστερίωση με μια από τις αναγνωρισμένες μεθόδους και προσφέρεται στην κατανάλωση μέσα σε κατάλληλα στεγανά δοχεία. Ακόμα, σαν αποστειρωμένο γάλα (UHT) χαρακτηρίζεται το γάλα που έχει υποστεί αποστείρωση σε θερμοκρασία 135 - 150°C για 2 – 10sec (συνεχής ροή) και στη συνέχεια συσκευάζεται ασηπτικά.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαβάσης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Φυσικές ιδιότητες του γάλακτος, Μυκοτοξίνες, U.H.T.» (Ultra High Temperature-Μακράς Διαρκείας), Παστερίωση
Subjects: Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 12:31
Last Modified: 01 Apr 2015 11:55
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/869

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top