Μικροβιολογικοί δείκτες αλλοίωσης του ποσίμου νερού = Microbiological indicators alteration potable water

Κέλλη, Χρυσούλα (2009) Μικροβιολογικοί δείκτες αλλοίωσης του ποσίμου νερού = Microbiological indicators alteration potable water. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap115_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (626kB)

Abstract

Η παρούσα εργασία ασχολείται με τους μικροβιολογικούς δείκτες και την αλλοίωση του πόσιμου νερού. Το κεφάλαιο 1 αποτελεί την εισαγωγή στο νερό, δίνεται ο ορισμός του νερού και οι κατηγορίες του ανάλογα με τις χρήσεις τους καθώς και οι πηγές υδροληψίας. Στο κεφάλαιο 2 δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα του νερού και των εμφιαλωμένων νερών. Ενώ υποκεφάλαιο αποτελεί η εκτίμηση της ποιότητας του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση. Στο κεφάλαιο 3 θα ασχοληθεί εκτενέστερα με τα στοιχεία μικροβιολογίας και τη μικροβιολογική εξέταση του νερού. Για την παρουσία μικροβίων-δεικτών που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα κοπρανώδους μόλυνσης στο νερό καθώς και για τα βασικά χαρακτηριστικά τους-αξιολόγηση. Στο κεφάλαιο 4 γίνεται μια ταξινόμηση υδατογενών λοιμώξεων και μια γενική αναφορά σε αυτές. Επίσης περιγράφονται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που ευθύνονται για αυτές τις λοιμώξεις καθώς και τα χαρακτηριστικά των παθογόνων μικροοργανισμών. Το κεφάλαιο 5 περιγράφει τις πηγές μόλυνσης γίνεται μια γενική αναφορά στην επεξεργασία και απολύμανση του νερού. Τελειώνοντας με το κεφάλαιο 6 θα ασχοληθεί με την προστασία της δημόσιας υγείας, την παρακολούθηση και τους ελέγχους του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης καθώς με το τι πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής στα εμφιαλωμένα νερά.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Στοιχεία μικροβιολογίας νερού, Ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα, Λοιμώξεις, Κατηγορίες νερού
Subjects: Ν > Νερό
Υ > Υδάτινοι πόροι - Διαχείριση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 12:23
Last Modified: 10 Nov 2015 08:09
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/868

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top