Οικονομική ανάπτυξη Νομού Κοζάνης

Ιωαννίδης, Τηλέμαχος (2009) Οικονομική ανάπτυξη Νομού Κοζάνης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap14_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (400kB)

Abstract

Η πτυχιακή διατριβή περιλαμβάνει μια σύντομη παρουσίαση του νομού Κοζάνης σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και των υποδομών. Αρχικά αναφέρεται σε μερικά δημογραφικά στοιχεία, στην απασχόληση και στην ανεργία του νομού Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα ασχολείται με την οικονομική δραστηριότητα του νομού, με έργα που υλοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως, αρδευτικά έργα, έργα στον τομέα των δασών, στον κλάδο της Φυτικής και Ζωικής παραγωγής. Στη συνέχεια εξετάζει το δευτερογενή τομέα που περιλαμβάνει, τις οικονομικές υποδομές στήριξης των επιχειρήσεων. Γίνεται αναλυτική αναφορά στην εξόρυξη και στα ορυχεία του Ν. Κοζάνης, στις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις από στη δραστηριότητα των ορυχείων. Εξετάζει επίσης την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη ως αίτιο ανάπτυξης εξωτερικών οικονομιών και την οικονομική και κοινωνική συνεισφορά της ΔΕΗ στην περιοχή. Η εργασία αναφέρεται στη συνέχεια στα έργα κοινωνικής πολιτικής, όπως το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδος, το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, στον τομέα υποδομών εκπαίδευσης, στον τουρισμό, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Πληθυσμιακή εξέλιξη(Ν. Κοζάνης), Ανεργία(Ν. Κοζάνης) Τουριστική ανάπτυξη(Ν. Κοζάνης), Πρωτογενής τομέας(Ν.Κοζάνης)
Subjects: Ε > Επιχειρήσεις - Οικονομία
Ο > Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 20:31
Last Modified: 10 Nov 2015 07:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/844

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top