Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανική παραγωγή παγωτού

Λέσσης, Ναπολέων (2016) Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανική παραγωγή παγωτού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap4_2016.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της εφαρμογής του συστήματος HACCP στη βιομηχανική παραγωγή παγωτού. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής και διακίνησης παγωτών που έχει έδρα την Αθήνα. Αρχικά παραθέτονται οι λόγοι αναγκαιότητας του συστήματος HACCP και γενικά στοιχεία που αφορούν στο HACCP. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην κατανάλωση και παραγωγή παγωτού ανά τους αιώνες. Παρουσιάζονται τα στάδια παραγωγής του, στοιχεία για την μικροβιολογία του παγωτού καθώς και μέθοδοι οργανοληπτικών και μικροβιολογικών αναλύσεων του τελικού προϊόντος. Ακολουθεί εκτενής ανάλυση στα στάδια ανάπτυξης του συστήματος HACCP. Τέλος συμπεραίνεται η αποτελεσματικότητα και τα οφέλη της εφαρμογής του συστήματος HACCP, όχι μόνο στην παραγωγή παγωτού αλλά και σε όλο το εύρος λοιπόν παραγόμενων τροφίμων

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κουντουράς Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Ασφάλεια τροφίμων, HACCP, Κίνδυνοι τροφίμων, κρίσιμα σημεία ελέγχου,
Subjects: Β > Βιομηχανία και εμπόριο τροφίμων - Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Nov 2016 12:56
Last Modified: 09 Nov 2016 12:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8395

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top