Αξιολόγηση του μαστού του χιώτικου προβάτου κατά τη μηχανική άμελξη κατά την υψηλή γαλακτοπαραγωγή με τις μετρήσεις των μορφολογικών χαρακτηριστικών του

Εμμανουήλ, Ευάγγελος (2011) Αξιολόγηση του μαστού του χιώτικου προβάτου κατά τη μηχανική άμελξη κατά την υψηλή γαλακτοπαραγωγή με τις μετρήσεις των μορφολογικών χαρακτηριστικών του. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp11_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Την τελευταία δεκαετία γίνονται σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση της γαλακτοπαραγωγής των προβατίνων. Η παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας γάλακτος με χαμηλό μικροβιακό φορτίο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ, κάνει επιτακτική την ανάγκη χρησιμοποίησης των αμελκτικών μηχανών από τους προβατοτρόφους. Η μορφολογία του μαστού είναι ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες που καθορίζουν την προσαρμογή στην μηχανική άμελξη των γαλακτοπαραγωγών προβάτων. Έγινε η μελέτη των μορφολογικών χαρακτηριστικών του μαστού των Χιώτικων προβάτων ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ο μαστός των συγκεκριμένων προβάτων ανταποκρίνεται κατά την εφαρμογή της μηχανικής άμελξης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ρουκάς Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Φυλή Χίου(Πρόβατα), Μαστοί προβάτων, Μηχανική άμελξη
Subjects: Α > Άμελξη
Π > Πρόβατα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 14:50
Last Modified: 17 Mar 2015 14:50
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/838

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top