Υφιστάμενη κατάσταση & αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Θανέλλας, Μιχαήλ (2009) Υφιστάμενη κατάσταση & αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap77_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Στην εργασία μελετάται η υφιστάμενη κατάσταση και στις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.). Αρχικά, γίνεται μία αναλυτική περιγραφή της Π.Ι.Ν. καθώς και των κύριων χαρακτηριστικών της (γεωγραφικά, μορφολογικά, κλιματολογικά, πολιτιστικά κ.ά.). Επιπρόσθετα, παρατηρείται η διαχρονική μεταβολή του Α.Ε.Π. της Περιφέρειας και ειδικότερα ανά τομέα παραγωγής. Στη συνέχεια μελετώνται δείκτες σε βάθος χρόνου, που αφορούν σοβαρά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως η ανεργία, η απασχόληση και η εκπαίδευση. Ειδικότερα, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον μας στο Νομό Κέρκυρας προσπαθώντας να επιτευχθεί μία βαθύτερη ανάλυση σε έννοιες, όπως η ανεργία, η απασχόληση και η εκπαίδευση, ανά τομέα παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, δύνεται ιδιαίτερη βάση στη γεωργία και την αλιεία, και στον τριτογενή τομέα, στο εμπόριο και –το πιο σημαντικό για την περιοχή –τον τουρισμό. Τέλος, η εργασία επικεντρώνεται στην αναπτυξιακή στρατηγική της Π.Ι.Ν., όπου αναφέρονται οι γενικοί στόχοι και ειδικότερα τους άξονες προτεραιότητας στους οποίους χωρίζονται με βάση το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013 καθώς και τις επιπτώσεις (θετικές και αρνητικές) που θα υπάρξουν.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Οικονομική ανάπτυξη(Ιόνια Νησιά), Υποδομές(Ιόνια Νησιά), Αειφόρος ανάπτυξη(Νομός Κέρκυρας)
Subjects: Α > Αειφορική ανάπτυξη
Σ > Στρατηγικό μάρκετινγκ
Τ > Τουριστική οικονομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 11:31
Last Modified: 10 Nov 2015 07:43
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/833

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top