Παραγωγή κατεψυγμένου πράσινου ολόκληρου φασολιού και κατεψυγμένου σπανακιού με τη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης

Ζλάτη, Τραϊανή (2009) Παραγωγή κατεψυγμένου πράσινου ολόκληρου φασολιού και κατεψυγμένου σπανακιού με τη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap139.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (860kB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιασθεί αναλυτικά η διαδικασία της κατάψυξης των τροφίμων, και ειδικότερα δύο λαχανικών, του σπανακιού και του πράσινου ολόκληρου φασολιού, με τη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης. Αρχικά γίνεται μια παρουσίαση των στοιχείων βιολογίας και καλλιέργειας του πράσινου φασολιού και του σπανακιού. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στα βοτανικά χαρακτηριστικά, τις απαιτήσεις σε έδαφος και λίπανση, τον πολλαπλασιασμό, τα κριτήρια συλλεκτικής ωριμότητας και συγκομιδής, καθώς και τη μετασυλλεκτική μεταχείριση του καθενός ξεχωριστά. Ακολούθως, γίνεται περιγραφή της έννοιας της κατάψυξης, δίνοντας έμφαση στις κύριες μεθόδους κατάψυξης των τροφίμων. Επίσης, δίνονται πληροφορίες για την επεξεργασία με ζεμάτισμα πριν την κατάψυξη φρούτων και λαχανικών, παραθέτοντας τους παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο ζεματίσματος. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται οι μέθοδοι συσκευασίας κατεψυγμένων τροφίμων, καθώς και των συσκευασιών που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες αγροτικών προϊόντων. Τέλος, παρουσιάζονται αναλυτικά τα στάδια παραγωγής κατεψυγμένου σπανακιού και πράσινου φασολιού, και περιγράφονται οι έλεγχοι ποιότητας κατά την παραγωγή των δύο κατεψυγμένων λαχανικών, ξεκινώντας από τον έλεγχο πρώτων υλών μέχρι τους ελέγχους του τελικού προϊόντος

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Εχθροί και ασθένειες φασολιού, Συντήρηση και κατάψυξη προϊόντος, Κατεψυγμένα λαχανικά
Subjects: Λ > Λαχανικά
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 11:03
Last Modified: 17 Mar 2015 11:03
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/830

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top