Ενεργειακές καλλιέργειες και βιοκαύσιμα το παρόν και το μέλλον

Ζαφειρίδης, Κωνσταντίνος (2009) Ενεργειακές καλλιέργειες και βιοκαύσιμα το παρόν και το μέλλον. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap136_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία μελετούνται τα βιοκαύσιμα.Είναι καύσιμα που παρασκευάζονται από φυσικές ,ανανεώσιμες πηγές. Αναλυτικά στο κεφάλαιο 1 παρουσιάζεται η σημερινή ενεργειακή κατάσταση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η χρήση ορυκτών καυσίμων.Γίνεται αναφορά στα εναλλακτικά καύσιμα και συγκεκριμένα στα βιοκαύσιμα. Στο κεφάλαιο 2 παρουσιάζονται και οι ενεργειακές καλλιέργειες ως πρώτη ύλη για την παραγωγή υγρών καύσιμων. Στο κεφάλαιο 3 μαθαίνουμε για τις καλλιεργητικές πρακτικές των ενεργειακών καλλιεργειών. Στο κεφάλαιο 4 αναφέρονται διάφορες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο που έχουν αναπτύξει την παραγωγή βιοκαυσίμων. Στο κεφάλαιο 5 μαθαίνουμε για το κόστος του βιοντίζελ και τις βιοαιθανόλης. Στο κεφάλαιο 6 εμφανίζεται η ευρωπαική προοπτική για τα βιοκαύσιμα. Στο κεφάλαιο 7 παρουσιάζονται τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ελληνική γεωργία από την παραγωγή βιολογικών καυσίμων , αλλά και τα κίνητρα που δίνονται για την επίτευξη αυτού του στόχου. Στο κεφάλαιο 8 παρουσιάζονται οι εκπομπές καυσαερίων από τη χρήση του βιοντίζελ ως καύσιμο. Στο κεφάλαιο 9 παρουσιάζονται τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που εμφανίζονται από την καλλιέργεια των ενεργειακών φυτών, αλλά και την παραγωγή και τη χρήση των βιοκαυσίμων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ενεργειακά φυτά, Βιολογικά καύσιμα, Συμβατικά καύσιμα
Subjects: Β > Βιοκαύσιμα
Β > Βιομάζα
Φ > Φυσικοί πόροι - Διαχείριση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 10:36
Last Modified: 10 Nov 2015 07:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/828

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top