Παραγωγή – τυποποίηση φασολιών και οργάνωση του αγροτικού συνεταιρισμού ο Πελεκάνος Λαιμού – Πρέσπα

Δημοπούλου, Όλγα (2009) Παραγωγή – τυποποίηση φασολιών και οργάνωση του αγροτικού συνεταιρισμού ο Πελεκάνος Λαιμού – Πρέσπα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap46_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Η ακριτική περιοχή των Πρεσπών έχει εκ φύσεως φυσικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα που γεννούν την ανάγκη για ειδικά πρότυπα διαχείρισης τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Αξιοποίησε με επιτυχία τα φυσικά της πλεονεκτήματα μέσα στο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο κάθε εποχής και ανέπτυξε τα δικά της διαχειριστικά πρότυπα με σκοπό να ξεπεράσει τα εμπόδια που προκύπτουν από την απομόνωση. Σήμερα η Πρέσπα οφείλει να αναπτύξει δραστηριότητες μέσα από την ίδια θεώρηση, τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τριτογενή τομέα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις εκάστοτε οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Σήμερα στην περιοχή αυτή του νομού Φλώρινας συνεχίζει ο πρωτογενής τομέας να είναι σημαντικός ως προς την απασχόληση και το εισόδημα των κατοίκων. Η εργασία αυτή πραγματεύεται την λειτουργία, την πολιτική και την οργάνωση των τμημάτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» Λαιμού Πρεσπών, καθώς και την παραγωγή – τυποποίηση των φασολιών. Θα γίνουν αναφορές στους εχθρούς και τις ασθένειες των φασολιών και στα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας των προϊόντων που έχει καθιερώσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Συνεταιρισμός φασολιών Πρέσπα, Μεταφορά και τυποποίηση φασολιών
Subjects: Φ > Φασόλια
Σ > Συνεταιρισμοί
Τ > Τυποποίηση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 09:41
Last Modified: 09 Nov 2015 15:18
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/824

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top