Λίμνη Κερκίνη: αγροτουρισμός και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

Δημητρακάκη, Ιωάννα (2009) Λίμνη Κερκίνη: αγροτουρισμός και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap81_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία, χρησιμοποιεί σαν υπόβαθρο την γεωγραφική περιοχή του Νομός Σερρών και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το πώς μπορεί να συμβάλλει η Λίμνη Κερκίνη στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με ποιο τρόπο και σε ποιο βαθμό, προχωρώντας παράλληλα σε μία εκτεταμένη καταγραφή των οικονομικών δεδομένων της περιοχής, της σημερινής τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή, και των υφιστάμενων τουριστικών υποδομών . Σημειώνεται ότι η πολιτική για τον τουρισμό είναι άμεσα συνυφασμένη με μια πολιτική για βιώσιμη ανάπτυξη που έχει και χωρική διάσταση και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη και σε άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων. Η λíμνη Κερκíνη, εìναι μíα τεχνητή λíμνη που σχηματίζεται από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εíναι ένας από τους 11 ελληνικούς υγροβιότοπους και μíα από τις 113 σημαντικές περιοχές για τα πουλιά της Ελλάδας και περιοχή ειδικής προστασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μέλφου Αικατερίνη
Uncontrolled Keywords: Τουριστική ανάπτυξη λίμνης Κερκίνης
Subjects: Α > Αγροτουρισμός
Λ > Λίμνες - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 09:22
Last Modified: 23 Sep 2016 06:11
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/822

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top