Συγκριτική παρουσίαση του Γ΄ ΚΠΣ με το Δ΄: η περίπτωση της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας

Γεωργίου, Αθηνά (2009) Συγκριτική παρουσίαση του Γ΄ ΚΠΣ με το Δ΄: η περίπτωση της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap10_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (688kB)

Abstract

Η συγγραφή της παρούσας εργασίας αποσκοπεί στο να συμβάλει στην κατανόηση και αξιοποίηση των ΠΕΠ και θεσμών της Ε.Ε. από τους πολίτες των Περιφερειών και της ελληνικής υπαίθρου. Ο αγροτικός τομέας και οι περιφέρειες είναι δυο σημαντικότεροι χώροι ζήτησης και χρήσης των κοινοτικών πόρων της Ε.Ε. •Στο πρώτο μέρος, το πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζει το περιφερειακό πρόβλημα (αίτια, σκοποί) στην Ελλάδα •Το δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζει τους στόχους της Ε.Ε. για την περιφερειακή ανάπτυξη. •Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τις δυνατότητες των ελληνικών περιφερειών στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ. •Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται και αναλύονται οι σημαντικότερες δράσεις των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ, τα προγράμματα των αντίστοιχων υπουργείων, το ΠΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα και τέλος μια επιφανειακή και συνοπτική σύγκριση του Γ΄ΚΠΣ με το ΕΣΠΑ. Συμπερασματικά λοιπόν, τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα θα συνεχίζουν να διατηρούν τον χαρακτήρα τους και να αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους σε τρόπο που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των πολιτών της υπαίθρου και των περιφερειών της. Ελπίζουμε πως δεν θα υπάρχουν περιορισμοί, απεναντίας θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αυτονομία πιθανότερα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
Subjects: Α > Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα
Κ > Κοινοτικά προγράμματα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 07:47
Last Modified: 30 Mar 2015 12:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/814

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top