Τα αρωματικά φυτά ως παράγοντες υγείας και παραγωγικότητας των αγροτικών ζώων: ανασκόπηση βιβλιογραφίας = Aromatic plants as factors health and productivity of farm animals

Βαϊλάκη, Στέλλα (2009) Τα αρωματικά φυτά ως παράγοντες υγείας και παραγωγικότητας των αγροτικών ζώων: ανασκόπηση βιβλιογραφίας = Aromatic plants as factors health and productivity of farm animals. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp32_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ως αρωματικά φυτά αναφέρονται τα φυτά που χρησιμοποιούνται για τη γευστική βελτίωση των τροφών (μαγειρική, ζαχαροπλαστική, βιομηχανία τροφίμων και ποτών), στη βιομηχανία σαπουνιών, αρωμάτων, καλλυντικών, για την παρασκευή ευφραντικών αφεψημάτων κ.α. Όλα τα αρωματικά φυτά είναι και φαρμακευτικά. Ενώ, όλα τα αρωματικά φυτά είναι και φαρμακευτικά, μερικά φαρμακευτικά φυτά δεν είναι και αρωματικά π.χ. το βαλσαμόχορτο, η δακτυλίδα, η μπελαντόνα κ.α. Η ήπειρος, στην οποία και παράγονται τα περισσότερα αρωματικά φυτά είναι η Ασία. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευδοκιμούν περίπου 200 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες στη λεκάνη της Μεσογείου, έχει μεγάλη ποικιλία αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών και επιπλέον, ιδανικές κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια των περισσοτέρων από αυτά. Ωστόσο, ο αριθμός των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που καλλιεργούνται στη χώρα μας, θεωρείται εξαιρετικά περιορισμένος, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να εισάγονται.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νικολακάκης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Είδη αρωματικών φυτών, Χρήση αρωματικών φυτών στα ζώα
Subjects: Α > Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 18:05
Last Modified: 25 May 2015 11:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/810

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top