Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος του τυριού "μανούρι"

Γατσούλη, Ελένη (2015) Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος του τυριού "μανούρι". BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap13_2015.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σήμερα, όσον αφορά στον τομέα της συντήρησης των τροφίμων, το ενδιαφέρον στρέφεται σε ήπιες μορφές επεξεργασίας και παραλαβής. Η θέρμανση, η ψύξη, η κατάψυξη, η απόσταξη, η αποστείρωση κλπ., συνεπάγονται μεγάλες ενεργειακές μεταβολές με αναπόφευκτες αλλοιώσεις στην υφή, τη θρεπτική αξία και την ευχυμία. Γι’ αυτό την τελευταία δεκαετία άρχισαν να αναπτύσσονται τεχνικές με ήπια μετάδοση ενέργειας. Η τεχνολογία των μεμβρανών (αντίστροφη ώσμωση, υπερδιήθηση), η εκχύλιση με υπερκρίσιμα υγρά (υγρό CO2) είναι ήδη δοκιμασμένες τεχνικές που θα βελτιωθούν σημαντικά στο μέλλον. Η πρόοδος της τυροκομίας οφείλεται κυρίως στις προόδους της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η υψηλή όμως ποιότητα και η απαράμιλλη γεύση των Ελληνικών τυριών, πέρα από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, στηρίζεται στην καρδιά και στο μεράκι του Έλληνα τυροκόμου που ανέβασε την τυροκομία από το επίπεδο της επιστήμης στο επίπεδο της τέχνης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κουντουράς Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Μανούρι, Παρασκευή τυριού, Ποιοτικός έλεγχος, Τυρόγαλα
Subjects: Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Mar 2016 08:06
Last Modified: 30 Mar 2016 08:06
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/7989

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top