Οι γιατροί ως καθοδηγητές γνώμης και η επίδραση στους καταναλωτές για την αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων

Μπάτρα, Χριστίνα (2004) Οι γιατροί ως καθοδηγητές γνώμης και η επίδραση στους καταναλωτές για την αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap41_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (640kB)

Abstract

Η Συμπεριφορά του Καταναλωτή είναι ένα σχετικά νέο, δυναμικό, ραγδαία εξελισσόμενο πεδίο του Marketing. Η μελέτη της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή εξηγεί τις επιδράσεις των ενεργειών των marketers στον κόσμο μας. Στην εργασία αυτή γίνεται προσπάθεια για δέσιμο των θεωρητικών βάσεων της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή με τις πρακτικές εφαρμογές στη στρατηγική του Marketing. Η ανάπτυξη στρατηγικών Marketing θα πρέπει να είναι στενά συνυφασμένη με την όσο το δυνατόν πληρέστερη κατανόηση των αναγκών του καταναλωτή και των τρόπων με τους οποίους αυτός λαμβάνει τις καταναλωτικές του αποφάσεις. Εξάλλου, η ίδια η ιδεολογία του Marketing θεωρεί ότι ο σκοπός των λειτουργιών του είναι η ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή. Σήμερα ο καταναλωτής έχει γίνει το επίκεντρο όχι μόνο του Marketing, αλλά και όλων των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η προσπάθεια για την ικανοποίηση του καταναλωτή επιτυγχάνεται μόνο αν είμαστε γνώστες της συμπεριφοράς του. Όμως η γνώση πρέπει να στηρίζεται περισσότερο σε γεγονότα παρά σε υποθέσεις και εικασίες. Η μελέτη της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή δεν απέχει πολύ από τη μελέτη της γενικής συμπεριφοράς του ανθρώπου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θεοδοσίου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ανάπτυξη στρατηγικών Marketing, Αγοραστική Συμπεριφορά του Καταναλωτή(Ερωτηματολόγιο), Καθοδηγητές γνώμης
Subjects: Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 10:50
Last Modified: 18 Mar 2015 09:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/791

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top