Καλλιέργεια και εμπορία μανιταριών στην Ελλάδα

Μπαλάσης, Κωνσταντίνος (2004) Καλλιέργεια και εμπορία μανιταριών στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap38_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (496kB)

Abstract

Η καλλιέργεια και η εμπορία του μανιταριού είναι πολύ σημαντική. Είναι ένα πολύ αξιόλογο γεωργικό προϊόν, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό στο καταναλωτικό κοινό, τόσο για την υπέροχη γεύση του όσο και για τη θρεπτική του αξία. Γίνεται αναφορά στη συμβολή του στην αειφόρο ανάπτυξη, στην καλλιέργεια του καθώς και στα στάδια επεξεργασίας του και στην εμπορία. Επίσης παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, για την παραγωγή, την κατανάλωση και την εμπορία του μανιταριού στην Ελλάδα και στον Διεθνή χώρο, τα οποία στοιχεία αποδεικνύουν την αύξηση της ζήτησής του και το οικονομικό ενδιαφέρον των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών από άποψη θρεπτικής αξίας. Τέλος, η ανάπτυξη της καλλιέργειας του μανιταριού στη χώρα μας, μπορεί να έχει απήχηση, γιατί τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του, υπάρχουν άφθονα κι έτσι μπορεί να παραχθεί προϊόν χρήσιμο για τον Έλληνα καταναλωτή αλλά και για να διατεθεί στις αγορές του εξωτερικού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θεοδοσίου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Καλλιεργητικά συστήματα μανιταριών, Θάλαμοι παραγωγής μανιταριών, Μανιτάρι(Ελλάδα), Διεθνής αγορά μανιταριών
Subjects: Α > Αειφορική ανάπτυξη
Ε > Εμπόριο - Ελλάδα
Μ > Μανιτάρια - Καλλιέργεια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 10:45
Last Modified: 01 Apr 2015 11:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/789

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top