Εφαρμογή συστήματος HACCP στη βιομηχανία παραγωγής παραδοσιακής φέτας

Μαρνέρης, Ηλίας (2004) Εφαρμογή συστήματος HACCP στη βιομηχανία παραγωγής παραδοσιακής φέτας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap35_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (194kB)

Abstract

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (93/43), η εναρμόνιση της οποίας με την ελληνική νομοθεσία έγινε στις 4/10/2000 με το ΦΕΚ 1219 B’, όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο χώρο των Τροφίμων και Ποτών, οφείλουν να διασφαλίζουν με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο την ασφάλεια των προϊόντων που διαθέτουν στην κατανάλωση. Ειδικότερα στην Οδηγία αυτή αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές οφείλουν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν ένα εξειδικευμένο σύστημα HACCP που θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματος Διασφάλισης ποιότητας των επιχειρήσεων αυτών. Τα αρχικά HACCP σημαίνουν Hazard Analysis Critical Control Point που στα Ελληνικά μπορεί να αποδοθεί ως ΑΚΚΣΕ ,δηλαδή Ανάλυση Κινδύνων Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου. Το HACCP είναι το εργαλείο που προσπαθεί να διασφαλίσει την υγιεινή ενός τροφίμου. Αναγνωρίζει συγκεκριμένους Κινδύνους (Hazards) και ορίζει Προληπτικά Μέτρα (Preventive Measures) για τον έλεγχό τους. Ο χαρακτήρας του HACCP είναι προληπτικός.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λαλάς Σταύρος
Uncontrolled Keywords: Φέτα(HACCP), Μικροβιολογικοί κίνδυνοι γαλακτοκομικών
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 10:37
Last Modified: 01 Apr 2015 09:48
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/787

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top